mm

Friday, April 15, 2011

Anorexia

Prifile
Name: Malissa
Height: 161 cm
Weight: 37 kg
Age: 15 years old.

ICA yuo are very the underweight..!!!! among our class member also.
Am I not hawt like this..?? I've very high body metabolism okay.
:'(
 Ok I'll try.
Eat
Eat
Eat
Choc
Icecream
No word "pantang makanan" in my dictionary "pantang nampak makanan adela".

1 year trial,
Age : 16 years old
Weight : 42kg
Height : around 165 cm (cepat kan meninggi)
BMI: Still under weight.
         Sampaikan kawan aku boleh buat ucapan untuk aku selamat berjaya dalam usaha menambahkan berat badan dan lukis picture katak di sebelah.

Now: 2011
Age : 20 years old
Height : 167cm
Weight: 55kg
BMI: i'm normal now.. yeah..
Or my body metabolism is lowering down because I'm not doing any exercise to make sure there is no losing weight.

Makan lah Appeton jangan jadu demok macam pinggu dah la.

am I look normal now? cakap yes je..
No more Anorexia.. huhu

Monday, April 11, 2011

Kucing dan Balqis.

Balqis adalah seorang kanak2 yang berani..
hohoho
die tak boleh tengok kucing nanti die belai-belai, tapi mak tak bagi sebab kucing tepi jalan ni kadang-kadang bawa kuman, Mak menegah balqis dengan berkata "Jangan pegang dek" si Balqis mengambil respond dengan menendang kucing tu dan kucing tu pon blah..

Satu lagi die nampak kucing dan belai-belai then "Banyak cantik ko kucing! nah ambik aku cekik" Kekca tak haja cengitu dek, sayang kucing sikit..

Sayang kucing..
ooo tidak..dengan muke yang tidak bersalah..

Sunday, April 10, 2011

Mengenal haiwan

Loct: Zoo Negara..

Tu yang kat belakang ialah monyet... (gamba besar sbb monyet tu kecik sangat)


Kuda yang berlakon as Poney dalam cerita Zoo, yang tendang bontot Saat @ 'Ad
Ni seladang.
Kandang seladang ni busuk sangat..Apela berak rata2, name pon binatang.. Tapi nak jugak posing sini sbb dah bayar mahal2 tak kan nak bau je busuk tu, busuk je bau.

Bangau putih n oren.
Kekna n nilam dah plan nak silang kaki..

Bangau lagi.. (kekna: Jom nilam kite tukar style kaki..)

Zirafah.
Orang awam sibuk beli seikat dedaun Rm 3 untuk diberi pada En.Zirafah,

Nyam3.. Zirafah makan dedaun..

ini Gajah atau Sea Ball dalam Zoo the movie yang pandai cakap Perak tu..
Time ni die makan Jagung kukus. Bile kiteorg nak balik gajah ni sempat ucap terima kasih, dengan bunyikan hon die tu.. haha
Adik ko dah jadi hape pulak tu..
Bye3.. Penat2 si Nilam ni sempat pose plak.. Muke aku penat tuh..

Tuesday, April 5, 2011

Jangan berkira bab makanan??

 Pernah dengar ayat ini? 
Situasi 1
A: "Ish ko ni, bab makanan pon nak berkire ke?"
B: "Aku na jimat la nak beli topup." 
Oke, ni memang bukan berkire, tapi boyfriend punye pasal sanggup makan megi kari na beli topup sampai 55 henget 50sen (kdai yang kenakan charge).


Situasi 2
A: "Eh ko makan ni je ke?" 
B: Ha'ah saje je best jugak makan lauk2 simple ni.       ( Padehal dalam hati, sedapnye lauk ikan kembong goreng dengan sayur lemak pucuk labu dan labu-labunya.)
A: Ke ko nak jimat duit ni??
B: Boleh la.
A: Ish ko ni bab makanan pon nak berkire ke?
B: Mane ade berkire cume jimat sikit je.
A: Mak aku kate bab makanan ta boleh berkire.
B: Dah mak aku yang suruh berjimat,kalau dah orang kat umah tu pon bersambung nyawa nak hidup, tak kan la aku nak heaven dgan makanan kat sini an. (Bermonolog)
B: Eh aku ta de la sampai tak makan langsung, cume ta boleh la heaven sangat lauk nih. Hehe. 
* bukan cerita sebenar.


So macam mane? kite kene tengok situasai la kalau nak gune ayat "Jangan kedekut bab...." sila sambung..

Saturday, April 2, 2011

The Creater Is So Great..!

Who know that our length of mid patella until the floor is equal to the length of our middle epicondyle of humerus to top of our middle finger..
Contoh la kalau tinggi 50cm,
Measure pula tangan,
ha ce ukur, ce ukur..
all this thing die ukur sbb kalau na buat kaki palsu yang orang kene potong bawah lutut tu.. kalau dua-dua lutut tade, die guna la kepanjangan tangan untuk buat ukuran kepanjangan kaki, dapat? 
Jangan pula lepasni kalau tade kaki pegi ukur n buat kaki sendiri pulak. Jumpe la Mr Doct.. =p



Friday, April 1, 2011

ni kekna, 

kak seha bestfriend kekna

kak zety pon bestfriend die jgak

ceceh kekna, cantik da tu..

banyak yang nak distorykan tentang kekna nih, die ni happy-go-lucky.. sayang die.. aku membesar dgan die same2 
memang tersangatlah rapat,(kan kak). dulu pegi skolah naik moto same2..


ni la moto yg banyak berjasa. (pict ni kawan aku ambik time raye tnpa pengetahuan aku
katenye nk tag kt FB n mention ni moto ica dolu2)

REMPIT ta? haha

kekna ni gile2 sikit orgnye, die suke kawan dgan budak laki tp batas pergaulan dibwah pengawasan ibu bapa lagi
okeh, sbb kteorg slalu lepak dkat rumah je..
antara membe-membe kteorag Ijan, Oden, Kemek@ Azmi, Amal(bf akak dolu), Anep(pon juga bf akak),
Ketip@ Atif, Jemi, Jeman, ramai lagi lah, dieorang ni pon kawan ayah jugak.

ha nila antara kawan2 kekna n ayah, dieorang panggil Geng Pak Tam (nama samaran ayah)

Berkawan dengan dieorang ni untung sebab kalau susah di tepi jalan insyaAllah ta susah punye..

Kekna sangat lah pro dalam memandu nih, tapi pro-pro die prosak juga, ade la beberapa parut kat kaki nih sebab acident dengan die sebab sengaja langgar lopak bekas tayar lori yang hari2 lori lalu  (cebayang2) kan macam menarik nak lalu situ, tapi ta lepas, wrenggg!! gedebangggg!!! jatoh. naseb baik time ni jalan lengang kalau tak nak sorok muke dekat dalam exzos moto. Yang menunjukkan die ni minah rempit sejati die cakap "Ca ko ta pape ke?"
"ta pape mendanya! ni ha kene exos motor ni" aku cakap.
Die ta pape pon.


Ni ha exzos@exhaust moto kalau ade orang ta kenal.